Schotjes timetable for this year’s RnB Festival, Raalte, NL.

————————————————————————————————

Atri N’ Assouf (zondag 19/5, open air stage, 17.15 uur)

Op Lowlands 2012 maakten ze de tropische temperaturen draaglijk met hun ‘desert blues’. Atri N’Assouf wordt gezien als het nieuwe gezicht van de Toeareg, de populaire muziekstroming uit het noordelijke deel van de Sahara. De groep draait om zanger/gitarist Rissa Ag Wanagli. De akoestische gitaar van de bandleider staat centraal, ondersteund door basgitaar, percussie, elektrische gitaar en een zangeres. De nummers worden veelal opgebouwd rond een enkele groove, wat meteen de overeenkomst is met de blues: less is more.

Website: www.facebook.com/AtriNAssouf

————————————————————————————————

Barrelhouse (zondag 19/5, main stage, 16.30 uur)

Bestaat volgend jaar 40 jaar! Speelde alle zalen van Nederland plat. De bezetting is onveranderd gebleven, featuring Miss Tineke Schoemaker met de mooiste en meest betoverende blues-stem van Nederland. Nog steeds is Barrelhouse zowel live als op de plaat topklasse. Verdere uitleg overbodig, gewoon meemaken.

https://youtube.com/watch?v=videoseries%3Flist%3DPL2CFAAhhbsEI0SMhWt8_DbabUS5lxjqms Website: www.barrelhouse.nl

————————————————————————————————

Matt Schofield trio (zondag 19/5, main stage, 21.30 uur)

The Man from Manchester viert Pinksteren in Raalte. Bluesfanaten zien Schofield als de redder van de elektrische blues met zowel vernieuwing als respect voor de traditie.
Naast een briljant gitarist is Matt ook een uitstekende zanger met een warme soulvolle bluesstrot die alleen al goed is voor minstens een dag kippenvel. Hemelse gitaarklanken die ook nog eens overgoten worden door het geluid van een legendarisch Hammond orgel. De perfecte mix bestaat.

Website: www.mattschofield.com